Pro ideální životní komfort v kuchyni je důležitá eliminace pachů a vlhkosti. Architekti, projektanti kuchyní i potencionální kupci mají téma pod kontrolou s informacemi z nové studie a kompetencí řešení Naber.

Rozhodující je změřený objem vzduchu

Je zásadní, jak účinně systém odsávání zachytí a odstraní varné páry. Teprve potom pachy, mastnota a vlhkost zmizí co nejúplněji a nejrychleji. V tomto ohledu autoři zaznamenávají významné rozdíly. První zjištění ze studie naznačují, že nejlepšího výkonu dosáhnou nástěnné odsavače ve správné vzdálenosti nad varnou deskou. Jiné verze jsou méně efektivní. Odsavače ve varné desce, které odsávají páry vaření směrem dolů, vyžadují výrazně vyšší výkon. I při cirkulačním provozu vyžadují filtry vyšší výkon vzduchu pro stejné množství nasávaného vzduchu.

Naplánujte odsávání nebo systém cirkulačního vzduchu

Naplánujte odsávání nebo systém cirkulačního vzduchu

Studie také obsahuje důležité informace o plánování odsávacího systému jako řešení odpadního vzduchu nebo recirkulace, také v závislosti na energetickém standardu budovy a interakci s ventilačním systémem. Na jeden nebo druhý návrh neexistují žádné právní požadavky, architekti, projektanti a kupující mají svobodnou volbu. Recirkulační systém se doporučuje pouze pro standardy domu s velmi vysokou účinností, jako je pasivní dům.

Důležité bezpečnostní pokyny

Ve studii lze nalézt bezpečnostní zásady a doporučení pro plánování vedení vzduchotechniky spolu s výsledky měření a porovnání různých situací vedení odpadního vzduchu.

Průvodce odsávacími systémy pro kuchyně